SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE

Donald Tramp: Rezultate izbora u novembru možda nikada nećemo saznati

Džo Bajden u mnogim anketama prednjači u odnosu na Donalda Trampa, a aktuelni predsjednik tokom pandemije i BLM protesta sve više gubi povjerenje Amerikanaca

Tramp: Održao govor uoči republikanske nacionalne konvencije. Agencija

Avaz.ba

22.8.2020

Nakon što je Džo Bajden (Joe Biden) prihvatio nominaciju Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata Sjedinjenih Američkih Država, Donald Tramp (Trump) je kazao da rezultate izbora u novembru možda nikada nećemo saznati, a da bi umjesto njega predsjednica mogla biti i "luda Nensi Pelosi (Nancy)".

Džo Bajden u mnogim anketama prednjači u odnosu na Donalda Trampa, a aktuelni predsjednik tokom pandemije i BLM protesta sve više gubi povjerenje Amerikanaca.  On je održao govor uoči republikanske nacionalne konvencije koja će biti održana sljedeće sedmice prilikom čega je poručio da možda nećemo biti u mogućnosti da saznamo rezultate izbora. 

- Prema mom mišljenju, rezultata neće biti sedmicama, mjesecima, možda godinama, a možda nikad. Čuli ste i za onu teoriju da ukoliko nema rezultata do kraja godine, luda Nensi Pelosi može da postane predsjednica - riječi su Trampa.

Amerikanci prelaze na glasanje putem pošte što povećava mogućnost da rezultati izbora neće biti poznati odmah, no to ne znači da će biti lažni kako tvrdi Trump ili da neće biti poznati nikad.

Tramp pokušava potkopati vjerodostojnost rezultata zato što postoji velika vjerovatnoća da bi mogao izgubiti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.