SJEDNICA VLADE

Hoti nakon podizanja optužnice protiv Tačija: Kosovo je suočeno sa iskušenjima

Pozdravljam njihovu spremnost, stav i institucionalnu kulturu koja dokazuje da Kosovo vjeruje u pravdu i sjedinjuje se sa pravdom bez ikakvog oklijevanja, rekao Hoti

Avdulah Hoti. agencije

Fu. M.

6.11.2020

Premijer Kosova Avdulah Hoti (Avdullah) započeo je današnju sjednicu Vlade govorom o optužnicama Specijalnog suda, poručivši da je Kosovo, kao i mnogo puta do sada, suočeno sa iskušenjima, prenose prištinski mediji.

- Kao i mnogo puta ranije u historiji, suočili smo se sa iskušenjima, čije prevazilaženje dokazuje našu državnu zrelost. Nedavni događaji koji su rezultat potvrđivanja optužnica, među kojima su predsjednik Hašim Tači, bivši predsjednici parlmenta Jakup Krasnići i Kadri Veselji i poslanik Redžep Seljimi, doveli su državu u iskušenje - ocijenio je Hoti.

On je također poručio da cijeni njihov stav da se sarađuju sa sudom u Hagu.

- Pozdravljam njihovu spremnost, stav i institucionalnu kulturu koja dokazuje da Kosovo vjeruje u pravdu i sjedinjuje se sa pravdom bez ikakvog oklijevanja. Kao premijer i kao građanin, pogledajmo naše napore da postignemo slobodu koju uživamo, a '98-'99. svijet je vidio genocid nad narodom Kosova - istakao je Hoti.

Kosovski premijer je također zahtijevao stabilnost i saradnju između svih institucija i političkih partija.

- U ovim teškim vremenima sa pandemijom sa kojom se suočavamo sa jačanjem stabilnosti, moramo pokazati mudrost i viziju da bismo se zajedno suočili sa ovim testom. Uvjeren sam da ćemo pred svijetom izgledati čisti, kao i uvijek - naglasio je Hoti.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.