GODIŠNJA KONFERENCIJA

Putin se nada boljim odnosima s Bajdenom

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da se nada da će izabrani predsjednik SAD Džo Bajden pomoći da se riješe neka od teških pitanja između Moskve i Vašingtona

Putin se obratio na godišnjoj konferenciji za medije. AFP

G. M. / Srna

17.12.2020

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da se nada da će izabrani predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) pomoći da se riješe neka od teških pitanja između Moskve i Vašingtona.

Putin je na godišnjoj konferenciji za novinare rekao da se ruski hakeri nisu miješali u američke predsjedničke izbore 2016. godine da bi pomogli Donaldu Trampu (Trump) da pobijedi.

Jedan novinar pitao je Putina kako ruski hakeri nisu pomogli Trampu da bude izabran i da li će ga primiti ako zatraži azil. Putin je odgovorio da je takvo pitanje provokacija i da se ruski hakeri nisu miješali u izbore.

Putin je dodao da je cilj takvih navoda da se pokvare odnosi Rusije i SAD, a da Trampu ne treba posao u Rusiji pošto ga podržavaju mnogi u SAD, prenio je "Sputnjik".

Komentirajući slučaj opozicionara Alekseja Navaljnog, ruski predsjednik je rekao da nikom nije bilo potrebno da on bude otrovan.

- Žena (Navaljnog) mi se obratila i ja sam odmah naredio da ga puste (da ide u Njemačku na liječenje) - podsjetio je Putin.

On je ocijenio da članci o "trovanju Navaljnog" nisu istraga, već objavljivanje materijala američkih specijalnih službi, „čiji cilj je da se napadne prvo lice Rusije“.

Komentirajući situaciju na istoku Ukrajine, ruski predsjednik je rekao da će sukob u Donbasu prije ili kasnije biti riješen, a da od Kijeva zavisi kada će to biti.

- Minski sporazumi imaju snagu međunarodnog zakona i neće moći jednostrano da se mijenjaju - poručio je Putin.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.