URNEBESNO PISMO

Tramp se iščlanio iz američkog sindikata glumaca: Niste ništa uradili za mene

Nakon Trampove ostavke, sindikat je u četvrtak izdao jezgrovit odgovor: "Hvala."

Donald Tramp: Nije više u sindikatu glumaca. Arhiv

D. Hadžović

5.2.2021

Bivši predsjednik Donald Tramp (Trump) rastao se od Ceha filmskih glumaca nakon bombastičnog pisma u četvrtak, jer je bio suočen sa disciplinskim mjerama sa sindikatom, prenosi Politico.

Odbor sindikata izglasao je u januaru upućivanje Trampa na disciplinski odbor sindikata, pozivajući se na njegovu ulogu u pobuni na Kapitolu 6. januara, u kojoj je poginulo najmanje šest ljudi i "bezobzirnu kampanju dezinformacija usmjerenu na diskreditaciju i na kraju ugrožavanje sigurnosti novinara", od kojih su mnogi članovi SAG-AFTRA ", navodi se u saopćenju za medije od 19. januara.

Ako ga disciplinski odbor proglasi krivim, kazne mogu uključivati ​​ukor, novčane kazne i protjerivanje.

Ali Tramp je napustio uniju prije nego što su mogli razmotriti bilo koju od tih kazni. Njegovo pismo u četvrtak, s Trampovim tonom potpisa i uskličnicima, podsmjehivalo se predsjednici sindikata Gabrijel Karteris (Gabrielle Carteris), koja nije učinila "ništa za mene - osim ubiranja članarina i promocije opasnih neameričkih politika i ideja". Također se pohvalio, tvrdeći da je "uvelike pomogao" poslu sa kablovskom televizijom i slaveći svoje male epizodne uloge koje je igrao u raznim filmovima.

"Koga briga!" Tramp je napisao disciplinskom komitetu. "Iako nisam upoznat s vašim radom, vrlo sam ponosan na svoj rad na filmovima kao što su Home Alone 2, Zoolander i Wall Street: Novac nikad ne spava; i televizijskim emisijama, uključujući The Fresh Prince of Bel-Air, Saturday Night Live, i naravno, jedna od najuspješnijih emisija u istoriji televizije, Šegrt - da nabrojimo samo neke! "

- Kao takvo, ovo pismo vas obavještava o mom trenutnom iščlanjenu iz SAG-AFTRE. Ništa niste učinili za mene, napisao je.


Pismo koje je Tramp poslao sindikatu. Arhiv

Optužbe protiv Trampa pokrenuo je izvršni direktor sindikata Dejvid Vajt (David White), po nalogu Karteeisove. U optužbama je Vajt direktno zatražio Trampovo isključenje iz unije.

- Donald Tramp napao je vrijednosti koje ova unija drži najsvetijima - demokratiju, istinu, poštovanje prema našim kolegama Amerikancima svih rasa i vjera i svetost slobodne štampe, rekla je Karteris u tadašnjoj izjavi.

- Postoji ravna linija od njegovog bezobzirnog zanemarivanja istine do napada na novinare koje su počinili njegovi sljedbenici.

Nakon Trampove ostavke, sindikat je u četvrtak izdao jezgrovitu izjavu: "Hvala." 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.