ŠIRENJE KOMPANIJE

United Media preuzela list “Danas”

Kompanija United Media, čije sjedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj

United Media postala vlasnik "Danasa". Nova.rs

Fu. M. / Nova.rs

5.3.2021

United Media, vodeća medijska kompanija u jugoistočnoj Evropi, postala je novi vlasnik dnevnog lista i portala “Danas”.

Nakon odobrenja nadležnih regulatornih tijela, kompaniji je odobreno preuzimanje “Danasa”, dnevnih novina koje izlaze od 1997. godine. Ovo je prvo štampano izdanje iz Srbije koje će se naći u portfoliu kompanije United Media u okviru koje posluje 45 televizija od čega pet sa nacionalnom frekvencijom, 15 portala, kao i magazini i radio stanice.

Najviši standardi profesije

- List Danas duže od dvije decenije u Srbiji odolijeva svim pritiscima i primjer su kontinuiranog profesionalnog i nezavisnog novinarstva. Izuzetno mi je drago što su postali dio kompanije United Media u okviru koje u Srbiji već posluju televizije i portali N1 i Nova. U teškim i izazovnim vremenima kao što je to danas slučaj, istinito i pravovremeno informisanje građana je od ključne važnosti a to je osnovni motiv kojim se vode svi naši mediji. "Danas" će i dalje biti ono na šta su građani navikli – list u kojem mogu pročitati najvažnije vijesti, list koji pokreće teme, postavlja pitanja, analizira situaciju, otvara prostor za civilizovan dijalog, medij koji poštuje najviše standarde profesije i ne podleže senzacionalizmu.

Nastavit ćemo da njegujemo te vrijednosti i razvijamo kako štampano izdanje, tako i sajt "Danasa" a potrudit ćemo se da omogućimo da ovako kvalitetan sadržaj dođe do što šire čitalačke publike - ističe izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Ona podsjeća da je za razvoj svakog društva od najvećeg značaja postojanje slobodnih medija.

Slobodna riječ

- U Srbiji smo suočeni sa situacijom da država svojim djelovanjem ne podržava medijske slobode. Sa jedne strane, preko poslovanja državnog Telekoma pokušava se sprovođenje akcije gašenja nezavisnih medija, a sa druge otvaraju se novi mediji pod kontrolom vladajuće garniture. U takvom ambijentu, građanima je ograničen pristup vijestima i istini i čini se još bitnije da sačuvamo slobodnu riječ - ističe Subotić.

Dodaje da “Danas” može da posluži kao primjer svima kako se uprkos prijetnjama, ucjenama i pritiscima opstaje, ostaje dosljedan istini, kako izgleda medijska kuća i novinari sa integritetom i kako se gradi i čuva kredibilitet dugi niz godina.

Kompanija United Media, čije sjedište je u Luksemburgu, godinama posluje u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Hrvatskoj a nedavno se proširila na teritoriju Bugarske. Ukupno zapošlja 2.600 ljudi.

U okviru kompanije u Srbiji posluju televizija i portal N1, televizija Nova S, portal Nova.rs, Sport Klub, Grand produkcija, dječje televizije Pikaboo i Vavoom, muzički kanal IDJ, Cinemania, Lov i ribolov i naučna televizija Brainz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.