CRNA GORA

Preminuo Rafet Husović

Husović je krajem februara saopštio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika Bošnjačke stranke

Rafet Husović. Avaz

Fu. M.

9.3.2021

Doskorašnji predsjednik Bošnjačke stranke i nekadašnji potpredsjednik Vlade Crne Gore, Rafet Husović, preminuo je u 57. godini, nakon duge i teške bolesti.

Husović je krajem februara saopštio da se zbog zdravstvenih problema povlači sa mjesta predsjednika Bošnjačke stranke, kao i iz političkog života.

Vijest o smrti Husovića prvi je objavio reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić.

Rafet Husović rođen je 2. aprila 1964. godine, u Rožajama, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao je na Prirodno–matematičkom fakultetu u Prištini.

Bio je član Stranke Demokratske Akcije (SDA). Jedan je od osnivača, ujedno i član partije Bošnjačko–muslimanski savez (BMS) čiji je primarni, strateški cilj bio da objedini bošnjačke političke stranke u jednu respektabilnu političku partiju.

- Svojim angažovanjem i autoritetom dao je značajan doprinos objedinjavanju političkih partija bošnjačkog naroda u jedinstvenu partiju - Bošnjačka Stranka", naveli su iz BS.

Za predsjednika Bošnjačke stranke izabran je na osnivačkoj skupštini stranke 26. februara 2006. godine, što je jednoglasno potvrđeno i na partijskom kongresu.

Dženaza Rafetu Husoviću bit će u Rožajama, a iz BS su saopštili da će javnost o datumu dženaze i drugim detaljima biti blagovremeno obaviještena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.