OBRAĆANJE

Husović: Od nove Vlade očekujem da nastavi evropski i euroatlantski put Crne Gore

Obavljajući funkciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, u prethodne četiri godine na planu regionalnog razvoja napravljen je veliki iskorak, rekao je

Husović: Uspjeli smo da obezbijedimo političku stabilnost u državi. Arhiv

G. M. / Antena M

7.12.2020

Dosadašnji potpredsjednik Vlade i lider Bošnjačke stranke Rafet Husović obratio se pismom građanima Crne Gore.

- Poštovani građani Crne Gore, sa ponosom i zadovoljstvom vam se obraćam u danu kada se završio mandat 41. Vlade Crne Gore i kada je zvanično započeo mandat novoizabranoj Vladi. Kao potpredsjednik 41. Vlade Crne Gore, koja je u prethodne četiri godine postigla brojne rezultate, uprkos velikim izazovima pred kojima smo se nalazili, svi zajedno možemo biti zadovoljni - navodi Husović.

Ostavljaju veliki kapital

Dodaje da su uspjeli  da obezbijede političku stabilnost u državi.

Crna Gora je danas punopravna članica NATO-a, poseban fokus posvetili smo ravnomjernom regionalnom razvoju, redovnost isplate plata, penzija i socijalnih davanja u vremenu krize bila je neupitna. Našim velikim naporima, uz podršku naših dosadašnjih partnera, u dobrom dijelu smo uspjeli da intregrišemo manjinske narode u institucije sistema, što je jedan od najvećih uspjeha u pravcu pune integracije manjinskih naroda i ostvarivanja manjinskih i ljudskih prava. To je jedan veliki kapital koji ostavljamo novoj Vladi i odnos prema manjinskim narodima u ovom dijelu biće prvi naredni test nove većine. Ovo su neupitni fakti, koji ostaju kao vrijednosti za koje se istinski zalagala 41. Vlada Crne Gore - ističe u pismu. 

Obavljajući funkciju potpredsjednika Vlade za regionalni razvoj, u prethodne četiri godine na planu regionalnog razvoja napravljen je veliki iskorak, dodao je.

- Zahvaljujući dobroj viziji Vlade, svjedočili smo najvećim ulaganjima u sjeverni region u istoriji Crne Gore. To se posebno ogleda u infrastrukturi, saobraćajnoj povezanosti i razvoju turističkih potencijala sjevera. Vjerujem da svi zajedno u Crnoj Gori s nestrpljenjem očekujemo završetak prve dionice autoputa od Smokovca do Kolašina. Tako značajan kapitalni projekat dodatno će doprinijeti da se sjeverni region bolje poveže sa ostatkom Crne Gore. Takođe, ulaganja u putnu infrastrukturu u cijeloj državi, ali posebno na sjeveru naše Crne Gore su potvrda da je 41. Vlada bila u službi građana i da je sav svoj potencijal usmjeravala u pravcu poboljšanja uslova života za svakog stanovnika Crne Gore - dodaje Husović.


Nastaviti s projektima

Na kraju ističe da je Crna Gora pokazala da je zemlja koja baštini demokratske vrijednosti, što su potvrdili i posljednji parlamentarni izbori, kada je odlazeća vlast priznala izborni rezultat bez pogovora. 

- To je pokazatelj i političkog sazrijevanja cjelokupnog društva. To je poruka i međunarodnoj zajednici da su se izborni procesi odvijali u fer uslovima i da smo mi, kao neko ko je do sada činio vladajuću većinu, uvažili političke promjene koje su se desile. Od nove Vlade očekujem da će nastaviti sa svim infrastrukturnim projektima koje je započela prethodna Vlada i da će nastaviti evropski i evroatlantski put Crne Gore. Zahvaljujem se svim funkcionerima Bošnjačke stranke, koji su u prethodne četiri godine na stručan, profesionalan i častan način obavljali značajne državne funkcije - naveo je lider Bošnjačke stranke.

Uvažavajući političke procese koji su se dogodili, Bošnjačka stranka će iz opozicionih klupa biti istinski kontrolor svih narednih političkih faza, zaključio je Husović.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.