CRNA GORA

Đukanović i Marković oprostili se od Husovića: Ostavio je snažan pečat u obnovi nezavisnosti

Istakao je da odlaskom Husovića, Crna Gora i njene institucije gube vrijednog čovjeka i patriotu

Rafet Husović. Agencije

Piše: Fu. M.

10.3.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti Rafeta Husovića njegovoj porodici.

- Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg dragog supruga, roditelja, sina i brata Rafeta Husovića, jednog od naših najistaknutijih i najcjenjenijih političara, ranijeg uspješnog ministra i potpredsjednika Vlade, mog dugogodišnjeg saradnika i prijatelja - naveo je Đukanović.

On je kazao da je Husović kao lider Bošnjačke stranke davao je izuzetan doprinos očuvanju mira i multietničkog sklada u Crnoj Gori u teškim vremenima, i sa svojim sunarodnicima dao poseban pečat obnovi njene nezavisnosti, a kasnije obavljajući odgovorne državne poslove razvoju naše zemlje i realizaciji strateških evropskih i euroatlantskih ciljeva.

- Pamtićemo ga po ljudskoj dobroti i plemenitosti, jednako kao po političkoj dosljednosti i postojanosti, i odanosti svojoj državi. Vi ste prerano izgubili uzornog supruga i nježnog roditelja, divnog sina i brata, a Crna Gora jednog od svojih viđenijih ljudi novijeg doba. Želim da Vas uvjerim da u svojoj tuzi nijeste sami. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća - naveo je predsjednik Crne Gore.

I bivši premijer Crne Gore, Duško Marković, uputio je, povodom smrti Rafeta Husovića, predsjednika Bošnjačke stranke od njenog osnivanja, i dugogodišnjeg potpredsjednika crnogorske Vlade, saučešće njegovoj porodici, stranci i bošnjačkom narodu, javlja Anadolija.

- Rafet Husović je bio političar državničkog formata, pouzdan saveznik na obnovi crnogorske nezavisnosti i jedan od sudionika našeg puta u evropsku i evroatlantsku zajednicu država i naroda. Kao dugogodišnji potpredsjednik Vlade i ministar, ostaće upamćen kao kolega najviših etičkih i političkih vrlina - navodi Marković.

Istakao je da odlaskom Husovića, Crna Gora i njene institucije gube vrijednog čovjeka i patriotu, a Bošnjačka stranka svog utemeljivača i poštovanog lidera.

  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.