"MJESEC PONOSA"

Ministrica Alma Zadić se izvinila homoseksualnim osobama

Kako je napisala na društvenim mrežama, ona se izvinjava zbog svih oblika nepravde nanesene homoseksualnim osobama i njihovoj porodici koji su procesuirani na osnovu seksualnog opredjeljenja

Alma Zadić: Želim se izviniti svima onima koji su pogođeni zbog učinjene nepravde. Facebook

A. K.

7.6.2021

Austrijska ministrica pravde porijeklom iz BiH Alma Zadić uputila je izvinjenje zbog krivičnog gonjenja homoseksualnih osoba u Austriji.

Kako je napisala na društvenim mrežama, ona se izvinjava zbog svih oblika nepravde nanesene homoseksualnim osobama i njihovoj porodici koji su procesuirani na osnovu seksualnog opredjeljenja.

- Htjela bih izraziti duboko žaljenje zbog patnje i nepravde koje su im se dogodile. Ove ljude su povrijedile institucije koje su trebale da ih čuvaju, u njihovom dostojanstvu, u njihovom pravu da budu ljudi. Želim se izviniti svima onima koji su pogođeni zbog učinjene nepravde - ali i za šutnju koja je uslijedila - napisala je Zadić na Facebooku.

Ona je najavila podizanje spomen-obilježja svim homoseksualnim žrtvama, podovodom "Mjeseca ponosa" koji se obilježava od 11. do 24. juna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.