RUSIJA

Pet osoba ubijeno, a šest ranjeno u pucnjavi na fakultetu u Permu, napadač uhapšen

Russia Today objavila je, pozivajući se na saopćenje fakulteta, da su najmanje četiri osobe ranjene te da je jedna upucana u glavu

Napadač u Permu. Printscreen

N. Aj.

20.9.2021

Šokantni snimci šire se društvenim mrežama na kojima se vide studenti kako iskaču kroz prozore nakon što je došlo do pucnjave na jednom od fakulteta u ruskom gradu Permu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je potvrdilo da je napadač uhapšen, prenosi ruska Gazeta, ali i da ima ubijenih i ranjenih.

Istražni komitet Rusije objavio da je pet osoba poginulo, a šest ranjeno u oružanom napadu na Univerzitetu u Permu, prenosi Anadolija.

Napadač je navodno mlađi muškarac, pojedini mediji navode da ima 18 godina te da je napad najavio na društvenim mrežama. Kako se vidi na fotografiji koja je izvučena iz videa koji su snimali preplašeni studenti, mladić je obučen u crnu odjeću od glave do pete.



Upozorenje studentima. Screnshot

Russia Today objavila je, pozivajući se na saopćenje fakulteta, da su najmanje četiri osobe ranjene te da je jedna upucana u glavu.

- Ako ste trenutno u učionici pokušajte je zatvoriti i ostanite unutra. Ako ste na području kampusa, odmah napustitite područje. Ako ste krenuli na sveučilište, ne dolazite - objavilo je sveučilište na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.