BIVŠI VOJNICI

Uhapšen član Pink Panthera u milionskoj krađi bundi

Policija Kastoria je prateći ukradeno vozilo stigla u Solun gdje su se kradljivci skrili u kući grčkog člana Pantera. Policijski upad se desio dok su se spremali za povratak u Beograd

Vođa akcije je uhapšen a u koferu jednog od njegovih 30 sunarodnjaka, koji su se spremali vratiti u Srbiju, pronašli su 85 od 110 ukradenih bundi. EPT News

E.Š./ Agencije

30.10.2021

Kako je ekskluzivno dojavio grčki ERT članzloglasne bande "Pink Panthers" 45-godišnji Srbin je opet uhapšen.

Naime, ranog jutra u srijedu 20. oktobra on i dvoje saučesnika ukrali su iz radnje u Kastoriji 110 krznenih bundi čija je vrijednost oko milion maraka (500.000 eura).

Policija Kastoria je prateći ukradeno vozilo stigla u Solun gdje su se kradljivci skrili u kući grčkog člana Pantera. Policijski upad se desio dok su se spremali za povratak u Beograd. Vođa akcije je uhapšen a u koferu jednog od njegovih 30 sunarodnjaka, koji su se spremali vratiti u Srbiju, pronašli su 85 od 110 ukradenih bundi.


Mitska banda

Jedna njegova izvedba spada u najbeskrupulozniju krađa ikada. Bilo je to 2007. u Wafi Mall-u u Dubaiju. Vrijednost plijena 11 miliona eura. TICIANONEWS

Pink Panther, je gotovo mitska banda. 

Prema pisanju italijanske štampe prije nekoliko godina jedna njegova izvedba spada u najbeskrupulozniju krađa ikada. Bilo je to 2007. u Wafi Mall-u u Dubaiju. Vrijednost plijena 11 miliona eura. Na snimku kamerama videonadzora koje su obišle svijet, jasna je bila nevjerovatna preciznost kojom je komandos sa četiri saučesnika završio posao u samo 90 sekundi. 

Duško P. 45-godišnji Srbin

Njegovo ime je Duško P., 45-godišnji Srbin, kojeg su istražitelji Fedpola naveli kao jednog od istorijskih očeva Pink Pantera, navode italijanski mediji. Neosporni kum ove multinacionalne kriminalne firme osnovane 1999. godine i sastavljene od najmanje 200 ljudi, većinom bivših vojnika, koja je u samo 15 godina počinila krađe za 500 miliona dolara.

Duško P.  je već završio u zatvoru 2008. Kao u filmovima, dok je prelazio ulicu u Monaku , slučajno ga je udario automobil. Odveden je u bolnicu protiv svoje volje i tamo ga je prepoznao ga je policajac.


Srbijanska štampa navodi da da je radio sa partnericom, nekadašnjom košarkašicom. Ona je birala radnje koje će orobiti. Uhapšeni su privedeni tužiocu i protiv njih je pokrenut postupak za učešće u kriminalnoj grupi, krađu, falsifikat i još nekoliko krivičnih dijela. Istraga je u toku, a traga se i za preostalim članovima grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.