OBJAVIO NA TWITTERU

Novi stanovnik Bijele kuće stigao: Bajden predstavio tromjesečnog njemačkog ovčara Komander

Četveromjesečni Komander stigao je u Bijelu kuću jučer, a poklon je od Bajdenovog brata i snahe Džejmsa i Sare Bajden

Štenetu njemačkog ovčara dali ime Komander. AFP

N. Aj.

21.12.2021

Predsjednik SAD Džo Bajden (Joe Biden) predstavio je najnovijeg člana svoje porodice, štene njemačkog ovčara kojem su dali ime Komander (Commander) - komandant.

Bajden je na svom zvaničnom Twitter nalogu sinoć objavio sliku tromjesečnog šteneta, mužjaka sa natpisom „Dobro došao u Bijelu kuću, Commander“.

On je također objavio kratak video gdje se vidi kako baca loptu psu i kako ga na povocu uvodi u Bijelu kuću.

Četveromjesečni Komander stigao je u Bijelu kuću jučer, a poklon je od Bajdenovog brata i snahe Džejmsa (James) i Sare Bajden (Sarah), rekla je predstavnica za štampu prve dame Džil Bajden (Jill).

Predstavnica za štampu prve dame rekla je i da će u Bijelu kuću u januaru doći i nova mačka. Džil Bajden je neposredno poslije suprugove pobjede na predsjedničkim izborima u novembru 2020. rekla da će oni uzeti mačku.

Džo i Džil Bajden su imali još dva njemačka ovčara Čempa (Champ) i Majora u Bijeloj kući prije dolaska Komandera. Trinaestogodišnji Čemp je uginuo u junu dok je trogodišnji pas Major, poslije nekoliko slučajeva ujedanja osoba u Bijeloj kući i van nje, bio na neko vrijeme vraćen u dom Bajdenovih  u Delaveru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.