SUKOBI

Izraelske snage u noćnim racijama privele 35 Palestinaca

S ciljem dodatnog pritiska i zastrašivanja Palestinaca, izraelske snage sigurnosti već mjesecima provode noćne pretrese u naseljima na području okupirane Zapadne obale

Većina privedenih provede po nekoliko dana pritvoru. ILUSTRACIJA

A. O.

1.2.2022

Najmanje 35 Palestinaca lišeno je slobode tokom sinoćnjih racija koje su izraelske snage sigurnosti izvele na okupiranoj Zapadnoj obali i u istočnom Al-Kudsu (Jerusalem), piše Anadolija.

S ciljem dodatnog pritiska i zastrašivanja Palestinaca, izraelske snage sigurnosti već mjesecima provode noćne pretrese u naseljima na području okupirane Zapadne obale.

Udruženje palestinskih zatvorenika saopćilo je da su izraelske snage sinoć slobode lišile najmanje 20 osoba tokom racija u kampu Al-Amarai u Ramalahu i osam osoba u Betlehemu. Još najmanje sedam Palestinaca privedeno je u raciji u istočnom Al-Kudsu.

Tokom pretresa izraelske snage privode Palestince koje terete za navodnu umiješanost u antiizraelske aktivnosti. Većina privedenih provede po nekoliko dana pritvoru.

Prema podacima palestinskih institucija, u izraelskim zatvorima trenutno se nalazi najmanje 4.650 Palestinaca, uključujući 160 maloljetnika i 34 žene.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.