PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski: Dajte mi sve informacije o navodnoj ruskoj invaziji

Moram da analiziram sve informacije koje imamo. Imamo mnogo informacija. Jer ovo su naše granice, naše teritorije - rekao je Zelenski

Vladimir Zelenski. Arhiv

D. H. / Tass

12.2.2022

Na konferenciji za medije predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski zatražio je sve raspoložive informacije o pripremama ruskog napada na njegovu zemlju.

- Ako vi ili neki ljudi imate dodatne informacije o stopostotnoj invaziji Ruske Federacije na Ukrajinu 16. februara, molimo vas da nam date takve informacije - rekao je Zelenski na brifingu za novinare, prenosi ruska novinska agencija TASS.

On je naglasio da ima previše informacija na temu navodne invazije.

- Moram da analiziram sve informacije koje imamo. Imamo mnogo informacija. Jer ovo su naše granice, naše teritorije - rekao je Zelenski.

Dodao je da mora da razgovara sa narodom kao predsjednik i da kaže istinu.

- Ali istina je da imamo drugačije informacije. A najbolj prijatelj neprijatelja je panika u našoj zemlji. I sve informacije koje pomažu panici, ne pomažu nama - istakao je Zelenski.

On je kazao da Kijev razumije sve rizike i da ti rizici postoje.

- Vjerujem da do danas medijski prostor obiluje informacijama o dubokom i sveobuhvatnom ratu iz Ruske Federacije, jer se čak i određeni datumi sugeriraju. Svjesni smo rizika i shvaćamo da takvi rizici postoje - rekao je predsjednik dodajući da Ukrajina treba ostati spremna na sve korake "s bilo koje granice".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.