ISTOK UKRAJINE

Snažna eksplozija u Donjecku

Donjecka novinska agencija prenijela je da se eksplozija dogodila u četvorospratnici u kojoj je smješteno uredništvo televizije u Lenjinskom okrugu

Zvuk eksplozije jasno se čuo u Vorošilovskom i Kijevskom okrugu u Donjecku. Ilustracija

A. Č. / Srna

23.2.2022

Snažna eksplozija odjeknula je rano jutros u Donjecku, na istoku Ukrajine, javio je dopisnik ruske agencije TASS.

Zvuk eksplozije jasno se čuo u Vorošilovskom i Kijevskom okrugu u Donjecku, glavnom gradu Donjecke Narodne Republike.

Donjecka novinska agencija prenijela je da se eksplozija dogodila u četvorospratnici u kojoj je smješteno uredništvo televizije u Lenjinskom okrugu.

- Izgleda da je neko bacio improvizovanu eksplozivnu napravu - izjavio je generalni direktor "Prvog republičkog kanala" Sergej Peljanicin, koji je bio u zgradi u vrijeme eksplozije.

Sigurnosne snage Donjecke Narodne Republike još nisu komentirale incident.

Tenzije duž linije kontakta u istočnoj Ukrajini eskalirale su u četvrtak, 17. februara. Lideri Donjecke i Luganske Narodne Republike Denis Pušilin i Leonid Pasečnik saopštili su dan kasnije da je počela evakuacija stanovništva iz Donbasa u Rusiju, a u subotu, 19. februara, naređena je opšta mobilizacija u Donbasu.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin priznao je suverenost republika u Donbasu u ponedjeljak, 21. februara, a sa Pušilinom i Pasečnikom je potpisao sporazume o prijateljstvu, saradnji i međusobnom pružanju pomoći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.