PRUŽILI PODRŠKU

Održani protesti u Njemačkoj zbog napada Rusije na Ukrajinu

Ne znaju kako da se zaštite na mjestima na kojima se nalaze, nekako se kriju, rekao je Buldov

Sa protesta u Njemačkoj. ANADOLIJA

A. O.

24.2.2022

Stotine demonstranata okupile su se danas ispred Brandenburške kapije u Berlinu i protestiraju zbog ruskog napada na Ukrajinu, javlja Anadolu Agency (AA).

Demonstranti u Njemačkoj su nosili ukrajinske zastave i uzvikivali antiruske slogane.

- Recite ne, Putinu, “Zaustavite rusku okupaciju“, “Ukrajina će pružiti otpor“, “Krim je dio Ukrajine“ i “Zaustavite rat, sačuvajte Evropu" - poruke su koje su demonstranti ispisali na transparentima.

Jedan od demonstranata Andrij Bludov rekao je za AA da su njegova majka i roditelji njegove supruge u Ukrajini i da se brine za njihovu sudbinu.


Bez riječi

- Ne znaju kako da se zaštite na mjestima na kojima se nalaze, nekako se kriju. Pišu mi mama i tata. Ne znam šta da radim - kazao je Bludov koji na protestima nosio fotografiju koju su reporteri AA snimili danas nakon ruskog zračnog napada u Harkovu.

Bludov je dodao da je u šoku i da niko ne zna koliko će ova situacija potrajati u Ukrajini.

- Pogledajte ove fotografije, danas su snimljene. Ne mogu pronaći riječi kojima bih opisao ovo - rekao je Bludov.


Stravične fotografije. ANADOLIJA

Dodatna podrška

Izrazivši očekivanja da će međunarodna zajednica izolirati Rusiju, Bludov je kazao da Ukrajini treba dati više vojne opreme i da je pravi trenutak da NATO uđe i okonča katastrofu jer u njoj stradaju i vojnici i civili.

Neimenovani drugi demonstrant izjavio je da se plaši ruskih napada i da strahuje za svoju porodicu i cijelu Ukrajinu.

- Danas sam zvao roditelje i baku i dedu. Rekli su mi šta se dogodilo. Ovo je zastrašujuće. Kako se ovako nešto dešava u Evropi? Ne mogu to zamisliti. Potrebna je dodatna pomoć i podrška. Sve je potrebno. Moramo zaustaviti ovaj rat. Ako mi padnemo, svi padaju. Neće to stati ovdje, nastavit će se - rekao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.