TAČNA LOKACIJA U TAJNOSTI

Bjeloruski ministar dočekao ukrajinske i ruske delegacije, rekao da se trebaju osjećati "potpuno sigurno"

Predsjednik Lukašenko se iskreno nada da će tokom današnjih razgovora biti moguće pronaći rješenja za sva pitanja ove krize

Dolazak delegacija. Agencije

N. Aj. / CNN

28.2.2022

Bjeloruski ministar vanjskih poslova Vladimir Makej poželio je dobrodošlicu delegacijama Ukrajine i Rusije na razgovore u ponedjeljak, uvjeravajući delegate da se trebaju osjećati "potpuno sigurnim", piše CNN.

- Dragi prijatelji, predsjednik Bjelorusije me je zamolio da vam poželim dobrodošlicu i da obezbijedim sve za vaš rad, kako je dogovoreno sa predsjednikom Zelenskim i predsjednikom Putinom. Ovdje se možete osjećati potpuno sigurno. To je naša sveta dužnost - rekao je Makei i dodao:


- Predsjednik Lukašenko se iskreno nada da će tokom današnjih razgovora biti moguće pronaći rješenja za sva pitanja ove krize. Svi Bjelorusi se mole za ovo. Svi prijedlozi, u smislu organizacije današnjeg sastanka, bit će razmotreni i apsolutno ispunjeni. Radujemo se rezultatima.

Tačna lokacija razgovora Rusije i Ukrajine u ponedjeljak je držana u tajnosti iz sigurnosnih razloga.

Pregovori se vode u Bjelorusiji, ali jedina lokacija koja je objavljena je da se nalaze na obalama rijeke Pripjat u regiji Gomel u Bjelorusiji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.