"LOV NA MESARA"

Ukrajinci objavili video: Ovaj čovjek odgovoran je za pokolj civila u Buči

Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče

Azatbek Omurbekov. Twitter

A. Č.

6.4.2022

Počeo je "lov na mesara iz Buče", veterana za kojega se osnovano sumnja da je odgovoran za strahotna i masovna zlodjela u predgrađu ukrajinskoga glavnog grada Kijeva, javljaju obavještajne službe Ukrajine.

Osumnjičenog za masovne zločine nad civilima u Buči identificirale su ukrajinske obavještajne službe u sinergiji s Informnapalmom, volonterskom inicijativom koja prati aktivnosti ruske vojske i specijalnih službi. 

Riječ je o potpukovniku Azatbeku Omurbekovu, zapovjedniku 64. ruske motorizirane brigade koja je bila uključena u okupaciju Buče, grada udaljenog oko 40 kilometara od centra Kijeva.

Ruske trupe pod njegovim zapovjedništvom ubijale su civile po kućama, a bilo je izvještaja i o brutalnim silovanjima žena i djece. Nakon povlačenja ruskih trupa otkrivene su brojne masovne grobnice, kao i brojni leševi na otvorenom među kojima je bilo potpuno golih žena, s rukama vezanima na leđima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.