POSLAO SNAŽNU PORUKU

Papa Franjo podigao ukrajinsku zastavu iz Buče i poručio: Zaustavite sijanje smrti i razaranja

Jučer su mi, upravo iz Buče, donijeli ovu zastavu - rekao je papa Franjo i razmotao je i podigao pred nekoliko hiljada vjernika, što je izazvalo aplauz

Papa Franjo. Twitter

E. Ć.

6.4.2022

Nakon što je svijet vidio stravične snimke iz Buče, Zapad je optužio Rusiju za ratni zločin. Kremlj se oglasio jučer i rekao da su zapadne optužbe da su ruske snage počinile ratne zločine s ciljem ocrnjivanja ruske vojske. 

Papa Franjo osudio je u danas pokolj u Buči i podigao ukrajinsku zastavu koja mu je poslana iz grada gdje je u svezane ljude pucano iz neposredne blizine, te pronađena masovna grobnica i drugi znakovi pogubljenja.

Nedavne vijesti iz rata u Ukrajini, umjesto da donesu olakšanje i nadu, donijele su nova zlodjela, poput masakra u Buči. Okrutnost koja je sve strašnija, čak i prema civilima, bespomoćnim ženama i djeci. Oni su žrtve čija nevina krv vapi do neba i preklinje: ‘Zaustavite ovaj rat! Neka oružje ušuti! Zaustavite sijanje smrti i razaranja - rekao je papa Franjo.


Potom je papa Franjo podigao ukrajinsku zastavu iz Buče.

- Jučer su mi, upravo iz Buče, donijeli ovu zastavu - rekao je papa Franjo i razmotao je i podigao pred nekoliko hiljada vjernika, što je izazvalo aplauz. Zastava je imala i natpis.

- Dolazi iz rata, upravo iz tog mučeničkog grada, Buče - rekao je prije nego što je zamolio grupu djece ratnih izbjeglica koja su u utorak stigla iz Ukrajine da mu priđu.

- Ova djeca morala su pobjeći kako bi stigla u sigurnu zemlju. Ovo je plod rata. Nemojmo ih zaboraviti i ne zaboravimo ukrajinski narod - rekao je papa Franjo, a potom svakom djetetu darovao čokoladno usrkšnje jaje, prenosi Hina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.