U SAD

Gucci: Uskoro plaćanje kriptovalutama

Kupci će uskoro moći plaćati svoje kupovine s više od 10 kriptovaluta, uključujući široko priznate kovanice kao što su Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) i 5 stabilnih kovanica vezanih za USD (GUSD, USDC, USDP, DAI i BUSD)

Gucci: Pilot projekat do kraja maja. BBC

E. Ć.

8.5.2022

Luksuzni brend "Gucci" najavio je da će prihvatati plaćanja kriptovalutama na odabranim lokacijama. Za pilot projekt kupci će od kraja maja moći plaćati kriptovalutom na lokacijama u Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju, Atlanti i Las Vegasu.

Ovog ljeta program će se proširiti na cijelu Guccijevu mrežu u Sjevernoj Americi, navodi se u saopćenju za medije podijeljeno s CNN-om.

- Kupci će uskoro moći plaćati svoje kupovine s više od 10 kriptovaluta, uključujući široko priznate kovanice kao što su Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) i 5 stabilnih kovanica vezanih za USD (GUSD, USDC, USDP, DAI i BUSD). No, marka također prihvaća plaćanje od više nišnih kriptovaluta, kao što su Dogecoin (DOGE) i Shiba Inu (SHIB). Dogecoin je počeo kao šala, ali je narastao nakon što je tehnološki milijarder Ilon Mask (Elon Musk) rekao da bi se novčić koji se temelji na memima mogao koristiti za kupnju Tesline robe - navodi se u saopćenju.

Ovo nije prvi ulazak brenda u svijet kriptovaluta i digitalne imovine. Gucci je u martu mjesecu predstavio Gucci Vault, digitalnu trgovinu koja predstavlja "Guccijevu prisutnost u metaverzumu", koju planira koristiti za prodaju digitalne imovine uz odjeću iz stvarnog života.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.