OBJAVA NA TWITTERU

Putinov skandalozni političar: Veliča krvoloke Karadžića i Mladića, nada se da će izaći na slobodu

Rogozin je prijetio Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima nakon što je ova država zabranila prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova

Vladimir Putin i Dmitrij Rogozin. Twitter

E. Ć.

14.6.2022

Dmitrij Rogozin, direktor ruske državne svemirske agencije Roskosmos i odani političar ruskog predsjednika Vladimira Putina, oglasio se na Twitteru gdje je veličao osuđene ratne zločince i monstrume Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

- Dva heroja bratskog srpskog naroda i dva moja prijatelja. Profesor Radovan Karadžić - bivši čelnik Republike Srpske u Bosni i Hercegovini i general Ratko Mladić - legendarni komandant Vojske Republike Srpske. 1994-1996. često smo se sastajali. 

Reći ću vam o tome detaljno.

Iskreno se nadam da će ih biti moguće izvući iz haaških tamnica, gdje ih već dugi niz godina pokušavaju osuditi za tuđe zločine, inspirirani Sjedinjenim Državama i njihovim pomagačima. Srbi u Bosni i srpski narod u cjelini ostaju vjerni tradiciji našeg višestoljetnog prijateljstva - napisao je Rogozin.


Dodao je da se "nada da će Crnogorci zbaciti izdajnike sa vlasti i vratiti se njihovoj porodici". Inače, Rogozin je prijetio Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima nakon što je ova država zabranila prelet aviona šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova, koji je trebao stići u Beograd na sastanak.

Međutim, nisu to sve prijetnje koje je Rogozin uputio. Ranije je prijetio Ilonu Masku (Elon Musk), a rekao je i da bi "u nuklearnom ratu Rusija uništila NATO u pola sata".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.