ŠPANSKI BORBENI AVION F-18

Scene kao u filmovima: Borbeni avion presreo putnički zbog dojave o bombi

Kompanija easyJet je potvrdio neobičan incident, rekavši da je avion presretnut zbog "preventivnih sigurnosnih provjera"

Avion easyJet sletio u pratnji borbenog aviona F-18. Twitter

E. Ć.

4.7.2022

Šokirani putnici easyJeta gledali su kroz prozor i vidjeli kako njihov avion prati španski borbeni avion F-18 nakon što je tinejdžer navodno prijetio bombom u avionu.

Snimka prikazuje ratni avion F18 koji leti blizu A319 koji prevozi turiste sa aerodroma Getvik u Londonu do Menorce. EasyJet je potvrdio neobičan incident, rekavši da je avion presretnut zbog "preventivnih sigurnosnih provjera".

Kasnije je objavljeno da je 18-godišnjak iz Velike Britanije uhapšen nakon što je optužen da je na internetu objavio prijeteći komentar.

Psi tragači i specijalizirani službenici došli su na mjesto događaja kako bi procijenili situaciju, zaključivši da je prijetnja bombom bila lažna. Putnici su zadržani na pisti četiri sata nakon što su s pola sata zakašnjenja sletjeli na španskibalearski otok.

Mladić bi mogao biti prisiljen pokupiti račun od nekoliko hiljada eura kako bi platio policijsku operaciju i let vojnog mlažnjaka, prenosi Metro.uk.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.