POJAVIO SE SNIMAK

Vepar ugrizao ženu: "Jela sam pizzu, privukla ga je"

Na tu plažu idu i osobe s invaliditetom, zašto njih izlagati opasnosti? Treba riješiti taj problem, rekla je Padoan Falkone

Divlja svinja napala ženu. PRINTSCREEN

A. O.

12.7.2022

Pedesetsedmogodišnju ženu na plaži u Đenovi (Genovi) ugrizao je vepar nedugo nakon što je pojela pizzu. Životinja je napala Rozanu Padon Falkone (Rossanu Padoan Falcone) na plaži u naselju Sturla.

Napadnuta žena, inače aktivistica Demokratske stranke, otišla je na plažu u petak navečer opustiti se nakon posla.

- Bila sam na plaži i sjedila na peškiru. Uživala sam u povjetarcu kada se pokraj mene pojavila divlja svinja. Savjetuju da treba ostati miran prilikom takvih susreta, što sam i pokušala. Onda mi je divlja svinja prišla i ugrizla me za ruku. Jela sam pizzu kada se pojavio prilično velik vepar. Mislila sam da ga je privukla pizza i da će pokušati otvoriti kartonsku kutiju u kojoj su bili ostaci pizze, ali umjesto toga ugrizao me - rekla je 57-godišnjakinja za La Repubblicu.


Nakon ugriza vepra počela je vrištati. U pomoć joj je priskočio jedan kolega s plaže nakon što je vidio da joj ruka krvari. Drugi su pobjegli u panici. Padoan Falcone završila je u bolnici, gdje su joj dali cjepivo protiv tetanusa te antibiotike i lijekove za liječenje potencijalne bjesnoće.

Ovo nije prvi put da su svinje došle na plažu u Genovi. U junu je čopor divljih svinja pokušao od tri osobe ukrasti grickalice.

Vjeruje se da je ovo prvi put da su svinje ugrizle ljude na đenovskoj plaži. Napadi divljih svinja potaknuli su raspravu o sve većem broju divljih svinja u talijanskim gradovima. Nedavno je krdo divljih svinja napalo ženu na parkingu u Rimu kada se vraćala iz kupovine.

- Napad divljih svinja na plaži je znak propadanja Genove. Neprihvatljivo je da su građani izloženi takvom riziku. Na plaži pored mene bio je par s bebom u kolicima. Što da je vepar ugrizao dijete? Na tu plažu idu i osobe s invaliditetom, zašto njih izlagati opasnosti? Treba riješiti taj problem - rekla je Padoan Falkone, prenosi Guardian.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.