BIZARAN INCIDENT

Pilot oteo avion i prijeti da će ga srušiti u supermarket

Video objavljen na Twitteru pokazuje kako avion leti u krugovima iznad ulica, a nadležni upozoravaju da je cijeli grad u opasnosti

Pilot s aerodroma oteo King Air 50. Twitter

Piše: E. Ma.

3.9.2022

U gradu Tupelameričkoj saveznoj državi Misisipi 29-godišnji mladić je oteo avion i prijeti da će namjerno da se sruši u Walmartov supermarket.

Policija je evakuirala supermarket, kao i sve objekte koji se nalaze u toj ulici i upozorila građane da izbjegavaju to područje.

Ovaj bizarni incident počeo je oko 5 sati ujutro. Nije poznato puno detalja osim da je policija rekla da je pilot nazvao hitne službe i da je bio u kontaktu sa njima.


Video objavljen na Twitteru pokazuje kako avion leti u krugovima iznad ulica, a nadležni upozoravaju da je cijeli grad u opasnosti. Podaci kompanije FlajtAver pokazuju da je u pitanju dvomotorni turboprop Кing Air 90 u vlasništvu lokalnog urologa, iako je bilo izvještaja da je ukraden sa aerodroma Tupel.

Lokalni list je objavio da se vjeruje da je pilot bivši zaposleni na aerodromu, iako ta tvrdnja nije provjerena.

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.