DOŠAO SA SUPRUGOM DŽIL

Bajden u Portoriku: Napravit ćemo sve da na sljedeći uragan budemo spremni

Posvećen sam ovom otoku i uvjeren da ćemo zajedno uspjeti pronaći način da iz ove nevolje izađemo još jači, rekao je Bajden

Bajden tokom obraćanja. AP / Evan Vucci

A. O.

4.10.2022

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden (Joe Biden) posjetio je Portoriko koji je prošlog mjeseca pogodio uragan Fiona u kojem je poginulo 25 osoba. 

S američkim predsjednikom u posjetu pogođenom području stigla je i njegova supruga Džil (Jill). Bajden je po dolasku najavio da će SAD dati 60 milona dolara pomoći za stradale. Podsjetimo, Fiona je bila uragan treće kategorije s vjetrovima koji su dosezali 169 kilometara na sat.

- Došli smo ovdje lično da vam pokažemo da smo s vama i da mislimo na vas. Cijela Amerika je s vama. Posvećen sam ovom otoku i uvjeren da ćemo zajedno uspjeti pronaći način da iz ove nevolje izađemo još jači - rekao je između ostalog Bajden nakon dolaska u Portoriko pa dodao:

- Moramo napraviti sve da sljedeći put kad uragan udari na Portoriko budemo spremniji nego što smo bili sada. Nećemo pustiti ovaj problem sve dok i najmanja sitnica koju možemo napraviti ne bude napravljena - zaključio je. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.