KNJIGA PODIGLA PRAŠINU

Skandal zbog golišavih fotografija Kejt Midlton, umješani kralj Čarls, princ Vilijam i Donald Tramp

Riječ je o toples fotografijama tadašnje vojvotkinje nastalim na plaži u Francuskoj

Knjiga otkriva škakljive pojedinosti iz života kraljevske porodice. Chris Jackson/Buckingham Palace

Z. K.

5.11.2022

Nova knjiga o životu britanskog kralja Čarlsa III (Charles) otkriva škakljive pojedinosti iz života kraljevske porodice. Kako navodi Newsweek, u njoj se preciziraju detalji skandala koji je 2012. godine potresao London.

Riječ je o toples fotografijama tadašnje vojvotkinje Kejt Midlton (Kate Middleton), nastalim na plaži u Francuskoj.


Žestoka svađa

Kako se navodi, temperaturu u porodici podigli su zapravo komentari, tada budućeg, a danas već bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa (Trump), koji je naveo da je Kejt Midlton sama kriva, te da bi mnogi iskoristili priliku da se obogate na njenim fotografijama kada se već skinula.

Sve to, otkriva knjiga, završilo se žestokom svađom oca i sina, u kojoj je uzeo učešća i mlađi Hari (Harry). Kako navode, jedan od batlera, otkrio je da su kralj Čarls i princ Vilijam (William) iznijeli salvu uvreda jedan drugom na račun.

Zbog varnice koju je zapalio između oca i sina navodi se i da je kralj Čarls bio zainteresiran za eventualni Trampov opoziv, navodeći ocjenu da je čudak, "odvojen od realnosti".


Pale uvrede

To se nije desilo, ali jedna posjeta jeste "opozvana". Plan Donalda Trampa da posjeti Veliku Britaniju 2017. godine nije realiziran.

Između ostalog, pala je i uvreda između Čarlsa i Trampa lično. Bivši američki predsjednik obratio se nasljedniku britanskog trona kao "princu kitova" ("Prince of Whales") umjesto kao princu od Velsa (Prince of Wales).


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.