VELIKA BRITANIJA

Video / Dirljivi trenutak tokom krunisanja: Princ Vilijam i kralj Čarls razmijenili emotivne poglede

Princ od Velsa zakleo se na lojalnost monarhu u svečanom obredu.

Zakletva kralju. BBC

Z. K.

6.5.2023

Princ Vilijam (William) i njegov otac kralj Čarls (Charles) izmijenili su emotivan trenutak tokom današnje krunidbe, dok je princ Hari (Harry) sve posmatrao sa svoje stolice u Westminsterskoj opatiji.

Princ od Velsa zakleo se na lojalnost monarhu u svečanom obredu.

- Ja, Vilijam, princ od Velsa, prisežem vam na svoju odanost, vjeru i istinu koju ću vam dati, kao vaš glavni čovjek života i tijela. Tako mi Bog pomogao - rekao je.

Zatim je ustao, dotaknuo krunu i poljubio oca u obraz. Činilo se da je monarh rekao: „Hvala, Vilijame“ dok su nakratko uspostavili kontakt očima pred više od 2.000 ljudi.


Stručnjakinja za govor tijela Džudi Džejms (Judi James) rekla je za Mirror da se čini da su Vilijam i Čarls sklopili pakt da će izbjegavati kontakt očima kako Čarls ne bi bio preplavljen emocijama.

- Dirljiv govor tijela između Čarlsa i Vilijama. Čini se da su se dogovorili da će izbjegavati previše kontakta očima tokom ceremonije kako Čarlsa ne bi preplavile emocije. Postojao je kratki pogled dok je Vilijam vezao svoj ogrtač, a zatim je Vilijam skrenuo pogled. Taj kratki pogled bio je pun topline i zahvalnosti Čarlsa svom sinu. Činilo se da je Hari podignuo glavu kako bi gledao ovaj dio ceremonije - rekla je Džudi.

Naime, Hari je na ceremoniji sjedio u trećem redu, dva reda iza svog brata Vilijama. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.