UGLEDNA PROFESORICA

Amra Šabić-El-Rejes prisustvovala govoru Bajdena u Njujorku

Svaki put, zaista je nevjerovatna čast i neopisivo iskustvo susresti se lično sa najmoćnijim čovjekom na svijetu, istakla je Šabić-El-Rejes

Šabić-El-Rejes prisustvovala govoru Bajdena u Njujorku. Facebook

H. J. I.

8.11.2022

U Sjedinjenim Američkim Državama danas se održavaju izbori na pola mandata. Jučer su širom SAD održani posljednji predizborni skupovi, a jednom od skupova demokrata i aktuelnog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) je prisustvovala i Amra Šabić-El-Rejes (Rayess), ugledna profesorica i književnica iz BiH koja živi u SAD.

Ovu informaciju je podijelila na svom Facebook profilu. Status prenosimo u cijelosti. 

- Dragi moji,

jučer sam imala čast biti pozvana na govor predsjednika Bajdena kao i na susret s njim prije njegovog nastupa u Njujorku. Svaki put, zaista je nevjerovatna čast i neopisivo iskustvo susresti se lično sa najmoćnijim čovjekom na svijetu.


Vrlo često se sjetim svog dolaska u Sjedinjene Američke Države u ovakvim trenucima. Sjećam se svog prvog avionskog leta. Pred samo slijetanje na američko tlo, pogledala sam kroz prozor na Ameriku ispod sebe i pomislila optimistično i puna nade da ću valjda i ja naći svoje mjesto u očigledno bogatoj državi jer mi se činilo da niko ne štedi struju. "U zemlji u kojoj ima toliko upaljenih sijalica, bit će valjda i budućnosti za mene" je bila moja prva pomisao.

Nisam tada mogla ni zamisliti kakav će moj život danas biti. Bez obzira na sve probleme s kojima se cijeli svijet pa tako i Amerika suočava nema zemlje na svijetu gdje sam mogla kao imigrantkinja da dođem bez igdje ičega i da ostvarim mnoge snove... Još jedan vrlo bitan i ostvariv san ostaje, a to je osiguranje da se nikad više genocid ne ponovi - napisala je Šabić-El-Rejes na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.