STRAH OD GRANATIRANJA

Velika vjerojatnost osvete za Herson: Rusi ubili svog plaćenika koji se predao?

Ruska vojska, kad bježi, nerijetko napada civile jer je bespomoćna. To smo više puta vidjeli u oslobođenim mjestima - upozorio je Januševič

Herson nakon oslobođenja. Getty

Piše: D. H.

13.11.2022

Čelnik regionalne vojne administracije Hersonske oblasti večeras je objavio nove informacije o situaciji u oslobođenim naseljima te regije.

Usprkos ulasku ukrajinske vojske u niz naselja u Hersonskoj oblasti, stanovnici bi se zbog mogućnosti ruske osvete trebali držati podalje od nedavno oslobođenih mjesta, objavio je Jaroslav Januševič na svom Telegram kanalu.

- Postoji velika vjerojatnost da bi neprijatelj mogao granatirati oslobođena naselja na zapadnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Ruska vojska, kad bježi, nerijetko napada civile jer je bespomoćna. To smo više puta vidjeli u oslobođenim mjestima - upozorio je Januševič.

No ukrajinske vlasti poručuju da su u regiji uspjele uspostaviti dio esencijalnih usluga. Januševič je tako objavio da je u nedavno oslobođenim naseljima uspostavljena opskrba prirodnim plinom za više od 300 kućanstava.

U centru samog grada Hersona uspjeli su uspostaviti pristup mobilnoj internetskoj vezi. "LTE veza preko Kijevstara (ukrajinski mobilni operator) već radi u centru grada, na trgu nasuprot zgrade regionalne administracije", rekao je. CNN javlja kako je njegov tim vidio da su Ukrajinci u centru Hersona podigli komunikacijski toranj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.