BIVŠI PREDSJEDNIK SAD

Bil Klinton ima koronu

Imam blage simptome, ali općenito sam dobro i kod kuće sam, poručio je Klinton

Klinton: Vakcinisan sam. PRINTSCREEN / TWITTER

A. O.

1.12.2022

Bivši predsjednik SAD-a Bil Klinton (Bill Clinton) sa svojim pratiocima na Twitteru podjelio je vijest da je pozitivan na koronavirus.

- Imam blage simptome, ali općenito sam dobro i kod kuće sam - tvitao je 76-godišnji demokrat, koji je bio u Bijeloj kući tokom mandata od 1993. do 2001. godine.

Dodao je da je sretan što je vakcinisan te pozvao sve da učine isto, pogotovo zato što se bliži zima.

Četrdeset i drugi američki predsjednik bio je u oktobru 2021. hospitaliziran zbog infekcije mokraćnog sistema koja se proširila na krvotok uzrokujući sepsu.

Klinton je u prošlosti imao mnogo zdravstvenih problema. Konkretno, morao je biti hospitaliziran 2004., kada je bio podvrgnut ugradnji četverostruke koronarne premosnice kako bi se oslobodile četiri začepljene arterije, i 2010., kada je bio podvrgnut angioplastici.

U mnoge humanitarne i diplomatske aktivnosti, Klinton se uključio nakon odlaska iz Bijele kuće. 

Proputovao je svijet kako zato da bi sudjelovao na velikodušno plaćenim konferencijama, tako i da bi posjetio katastrofom pogođene regije ili prikupio sredstva za borbu protiv AIDS-a.

Postupno je usporio s aktivnostima. I dalje je uključen u svoju zakladu te je 2016. podržao neuspješnu kampanju svoje supruge protiv Donalda Trampa (Trumpa), ali manje putuje.

Živi s Hilari Klinton (Hillary Clinton) u gradu Čapakvu (Chappaquu), u državi Njujork (New York).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.