UŽAS U NJEMAČKOJ

Talačka kriza u šoping-centru u Dresdenu: Napadač ubio svoju majku

Bild javlja da je napadač ubio najmanje jednu osobu, no policija je odbila potvrditi smrt

Talačka kriza u Njemačkoj. AP Photo/Michael Probst

D. H.

10.12.2022

Policija u Dresdenu saopštila je da je naoružani muškarac uzeo ljude za taoce u šoping-centru. Kako navodi lokalni Radio Dresden, naoružani muškarac je još na slobodi. Bild javlja da je napadač ubio najmanje jednu osobu, no policija je odbila potvrditi smrt.

Hitna pomoć pronašla je mrtvu 62-godišnju ženu u stambenoj zgradi u dresdenskoj četvrti Prohlis. Kako javlja Radio Dresden, osumnjičen je njezin 40-godišnji sin kojeg policija povezuje s talačkom krizom.

Jutros se oko 8:30 dogodila oružana pljačka u Ammonhofu, poslovnoj zgradi kod glavnog kolodvora u Dresdenu, gdje je napadač ispalio nekoliko hitaca. Policija nije potvrdila informacije, ali je prema neslužbenim navodima ubijena jedna osoba.

S obzirom na to da se sakrio u trgovačkom centru Altmarktgalerie, policija je počela evakuirati kupce. Međutim, napadač je u jednom trenutku uzeo taoce, a u ovom trenutku nije jasno je li uhićen.

Policija je pozvala ljude da izbjegavaju područje u središtu grada. Radio Dresden je ranije izvijestio da je pucano na zgradu u blizini glavnog željezničkog kolodvora.

Bild javlja da je napadač ubio najmanje jednu osobu, no policija je odbila potvrditi smrt.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.