PREDSJEDNIK UKRAJINE

Zelenski poručio ukrajinskim diplomatama: Najvažniji zadatak je pobijediti u ratu protiv Rusije

Moramo to učiniti i uspjet ćemo u tome, poručio je Zelenski

Zelenski: Pozvao ukrajinske diplomate da aktivno rade. Anadolija

E. Ć. / Anadolija

23.12.2022

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski (Zelensky) je u obraćanju ukrajinskim diplomatama rekao da je najvažniji zadatak pobijediti u ratu protiv Rusije, javlja Anadolu Agency (AA).

U govoru na otvaranju konferencije ambasadora Ukrajine održanoj u glavnom gradu Kijevu, Zelenski je podsjetio da se u njegovoj zemlji nastavlja rat protiv Rusije i pozvao ukrajinske diplomate da aktivno rade na međunarodnom nivou. Napomenuo je da su svi prešli na vanredni režim rada zbog rata koji traje već mjesecima.


24 sata dnevno uz Ukrajinu

- Moramo biti uz Ukrajinu 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Vi i ja nemamo pravo na vikend, nemamo pravo na odmor, nemamo pravo na godišnji odmor, nemamo pravo da radimo osam sati dnevno - rekao je Zelenski.

Istakao je da se širom svijeta trebaju uspostaviti efikasnije veze kako bi Ukrajina u kratkom vremenu ostvarila pobjedu i kako bi ljudi bili sigurniji u svojoj domovini.

- Vi i ja treba da spavamo manje od neprijatelja, razmišljamo više od neprijatelja i preuzimamo efikasnije rizike od neprijatelja -kazao je Zelenski u obraćanju diplomatama.


Posjeta SAD

Ocijenio je i svoju posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

- To je bila vrlo produktivna posjeta. Imamo sada rješenje za jačanje naše protivvazdušne odbrane. Kongres radi na snažnom finansijskom paketu za Ukrajinu i globalnu sigurnost. To je paket od 45 milijardi dolara - rekao je Zelenski.

Na kraju je naglasio da je potrebno na međunarodnom nivou nastaviti sa koracima kao što je uvođenje sankcija Rusiji.

- Najvažniji zadatak za sve nas je pobijediti u ovom ratu. Moramo to učiniti i uspjet ćemo u tome - dodao je Zelenski.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.