CIKLONSKA BOMBA

Snimak na TikToku najbolje prikazuje stanje u Montani: Na -45 stepeni izlio kipuću vodu

Dužnosnici su pozvali ljude da ostanu u svojim domovima

Muškarac vrelu vodu prosipa, ona se pretvara u snijeg. Printscreen / YouTube

N. Aj.

24.12.2022

Oko 200 miliona Amerikanaca pogođeno je ciklonskom bombom koja je zaledila SAD, a od posljedica iste poginulo je najmanje 12 ljudi. Više od 1.5 miliona ljudi ostalo je bez struje, dok je u posljednjih nekoliko dana otkazano hiljade letova.

Područje pogođeno ovim nepodnošljivim vremenskim prilikama proteže se od Kvebeka pa sve do američko-meksičke granice, do Teksasa.

Oluja je uzrokovala mećave na velikim jezerima, smještenim na granici SAD-a i Kanade, piše BBC.

Temperature u Elk Parku, u Montani, spustile su se na - 45 stepeni, a grad Hel, u Mičiganu, se "zaledio".


@yahoonews Temperatures in western #Montana dropped to -17 degrees Fahrenheit, causing boiling water to condense mid-air. The National Weather Service said wind chills dropped as low as -40 degrees Fahrenheit, potentially causing frostbite on exposed skin in as little as 10 minutes. #winterweather #winterstorm #news #yahoonews #weathertok ♬ Yotube AstroCapella - AstroCapella

Najbolji prikaz toga koliko je zapravo u Montani hladno uhvatili su na kameri. Naime, na snimku muškarac u posudi drži kipuću vodu te je baca u zrak, nakon čega se ona odmah transformira u pahulje snijega.

Dužnosnici su pozvali ljude da ostanu u svojim domovima, a ako vozači moraju izaći, apeliraju da voze sporije, povećaju udaljenost od drugih automobila i obavezno se vežu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.