PORTPAROL KREMLJA

Peskov: Ne vjerujemo da Ukrajina ne napada rusku teritoriju

Ministarstvo odbrane Rusije u srijedu je saopćilo da su ruske snage odbile masovan napad bespilotnim letjelicama na Krim

Peskov: Ne vjerujemo Podoljku. Twitter

A. O.

1.3.2023

Kremlj je danas saopćio da ne vjeruje izjavi Mihajla Podoljka, savjetnika ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog (Volodymyr Zelensky) da Ukrajina ne pokreće napade na ruskom teritoriju.

Portparol Kremlja Dmitri Peskov (Dmitry) govorio je dan nakon što su ruski dužnosnici okrivili Ukrajinu za nekoliko pokušaja napada bespilotnim letjelicama, posljednji od mnogih unutar ruskog teritorija za koje Ukrajina nikad nije preuzela odgovornost.

Odbrambeni rat

Podoljak je ranije danas na Twitteru napisao da Ukrajina ne napada teritoriju Ruske Federacije te da vodi odbrambeni rat za oslobađanje svih svojih teritorija.

- U Ruskoj Federaciji se gomilaju procesi panike i dezintegracije, što se odražava većim brojem unutrašnjih napada neidentificiranim letećim objektima na objekte infrastrukture - dodao je Podoljak, što je na Twitteru pokrenulo niz šala o vanzemaljskim aktivnostima.

Upitan o Podoljakovom negiranju ukrajinskih napada, Peskov je rekao: "Ne vjerujemo mu."

U utorak se u blizini benzinske pumpe 110 kilometara jugoistočno od Moskve srušila bespilotna letjelica, u napadu za koji je regionalni guverner rekao da je bio neuspješan.

Optužila Kijev

Ministarstvo odbrane Rusije u srijedu je saopćilo da su ruske snage odbile masovan napad bespilotnim letjelicama na Krim. Rusija je dan ranije optužila Kijev za neuspjele napade dronovima na dvije južne ruske regije.

Moskva je u decembru objavila da je šest vojnika ubijeno u, kako je rekla, napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica na zračne baze duboko unutar ruske teritorije, uključujući bazu u kojoj su stacionirani ruski strateški nuklearni bombarderi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.