SITUACIJA NAPETA

Šire se navodne snimke ukrajinskih vojnika u Bahmutu

Rečeno je da se situacija pogoršava i da se raspravlja o tome hoće li i kada Ukrajina povući svoje vojnike

Ukrajinski vojnici tvrde da su okruženi i da im nedostaje streljiva. Printscreen

H. J. I.

3.3.2023

Ukrajinsko povlačenje iz Bahmuta, centralne tačke istočnog fronta, na stolu je ako bude potrebno, ali pojačanje stiže, tvrdi ukrajinski vojni dužnosnik.

Glasnogovornik Istočnog operativnog zapovjedništva Serhij Čerevati rekao je da "ako treba izvesti taktičku akciju, ona će se učiniti", ali "sve dok zapovjedništvo vidi da ima smisla zadržati određeno naselje, za njega će se boriti", izvijestili su ukrajinski lokalni mediji Kyiv Independent i New Voice.

- Sprema se dolazak pojačanja s novom opremom koja će znatno olakšati izbacivanje neprijatelja s naše zemlje - rekao je. Dodao je da ukrajinski vojnici u Bahmutu "herojski brane ovaj dio fronta dok iscrpljuju, krvare i slabe neprijatelja".


Ukrajinske snage držale su se u Bahmutu tokom mjeseci nemilosrdnih napada. Rečeno je da se situacija pogoršava i da se raspravlja o tome hoće li i kada Ukrajina povući svoje vojnike. General-pukovnik Oleksandr Sirski, zapovjednik ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je ranije ove sedmice da je situacija oko Bahmuta "ekstremno napeta".

Društvenim mrežama šire se navodne snimke ukrajinskih vojnika u Bahmutu. Tvrde da su okruženi i da im nedostaje streljiva. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.