SAVJETNIK ZELENSKOG

Podoljak: Ukrajina nije kriva za za sabotažu plinovoda Sjeverni tok

Moram reći da Ukrajina nema nikakve veze s nesrećom na Baltičkom moru i nema informacija o "proukrajinskim diverzantskim grupama", istakao je

Mihajlo Podoljak. Twitter

H. J. I.

7.3.2023

Savjetnik predsjednika Ukrajine Mihailo Podoljak danas je komentarisao navode The New York Timesa da je proukrajinska grupa odgovorna za sabotažu plinovoda Sjeverni tok.

- Iako uživam u prikupljanju zabavnih teorija zavjere o ukrajinskoj vladi, moram reći da Ukrajina nema nikakve veze s nesrećom na Baltičkom moru i nema informacija o "proukrajinskim diverzantskim grupama". Šta se desilo sa plinovodima Sjeverni tok? "Potonuli", kako kažu u samoj Ruskoj Federaciji - rekao je Podoljak.

Podsjećamo, novi obavještajni podaci koje su pregledali američki zvaničnici sugerišu da je proukrajinska grupa izvela napad na plinovode Sjeverni tok prošle godine.

Američki zvaničnici rekli su da nemaju dokaze da su ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski ili njegovi najviši zvaničnici umiješani u operaciju, ili da su počinitelji djelovali po nalogu bilo kojeg ukrajinskog vladinog zvaničnika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.