TURSKA

EMMAUS: Podijeljeni paketići za djecu u tri doma u Rejhanliju

U domovima se nalaze turska i sirijska djeca i oduševljenje među mališanima je nemoguće opisati riječima, kazali su iz EMMAUS-a

Podjela pomoći u Turskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
S. S.

12.3.2023

Ekipa Međunarodnog foruma solidarnosti EMMAUS (MFS-EMMAUS) danas je vršila podjelu paketića u tri jetimska doma u turskom Reyhanliju, koji su stigli za djecu pogođenu zemljotresima u Turskoj i Siriji.

- U domovima se nalaze turska i sirijska djeca i oduševljenje među mališanima je nemoguće opisati riječima. Pokušali smo fotografijom i videom zabilježiti njihovu radost i podijeliti sa svima vama koji ste učestvovali u ovoj predivnoj humanitarnoj akciji - saopćeno je iz MFS-EMMAUS-a.

Akciju "Djeca djeci" pokrenule su obrazovne ustanove Tuzlanskog kantona u saradnji sa MFS-EMMAUS-om, a učestvovala su djeca koja su pakovala paketiće za svoje vršnjake.

Naknadno su se pridružila i djeca iz Brčko Distrikta, nekoliko škola iz Zenice i Podrinja. Danas se vršio i pretovar kamiona koji će transportovati paketiće i drugu humanitarnu robu u Siriju, čiju će distribuciju takođe propratiti uposlenici MFS-EMMAUS-a.

Turskoj se suočava s posljedicama razornih zemljotresa od 6. februara, u kojim je poginulo više od 47.900 osoba. Više od 13 miliona ljudi u Turskoj pogođeno je snažnim zemljotresima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.