U SUDARU AUTOMOBILA

Horor u Tenesiju: Poginulo šest osoba, uključujući petoro djece

Naš ured prepoznaje nevjerovatnu težinu ove scene, navodi se u saopćenju Službe hitne medicinske pomoći okruga Robertson

Sa mjesta nesreće. Printscreen

A. O. / CNN

27.3.2023

Šest osoba, uključujući petoro djece, poginulo je, a jedna žena je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći na Interstate 24 u Tenesiju (Tennesseeju) u nedjelju rano ujutro.

Službe hitne medicinske pomoći reagovale su na sudar dva vozila na međudržavnoj zapadnoj milji 23 u okrugu Robertson, navodi se u saopćenju Hitne medicinske službe okruga Robertson, prenosi CNN.

Ekipe na terenu 

- Ukupno 4 napredna vozila hitne pomoći za životnu pomoć odgovorila su na ovu scenu i jedno zračno vozilo hitne pomoći. Jedinice koje su prvobitno stigle brzo su radile na traženju, procjeni i trijaži ukupno 9 pacijenata koji su bili uključeni – saopćeno je.

Vozač jednog od vozila koji je učestvovao u nesreći nije povrijeđen.

- Učestvovalo je samo još jedno vozilo. Vozilo je bio automobil koji je pronađen naopako sa veoma velikim oštećenjima. Još jedan odrasli muškarac bio je u pokretu na licu mjesta i javio je onima koji su odgovorili da je bio u ovom automobilu. Ovaj čovjek je bio stabilno sa nešto što se činilo lakšim povredama u to vrijeme – saopćeno je.

Kritično stanje

Odrasla žena "za koju se vjeruje da je izbačena iz automobila" pronađena je u kritičnom stanju, navodi se u saopćenju. Žena je prebačena u medicinski centar Univerziteta Vanderbilt u Nešvilu. Njeno trenutno stanje je nejasno.

Šestoro drugih, uključujući petoro djece, proglašeno je mrtvim na licu mjesta sa povredama koje nisu mogle biti reanimirane. Vjeruje se da su svih šestoro, starosti od 1 do 18 godina, izbačeni iz vozila.

Policija na terenu

Patrola autoputa Tenersija rekla je CNN-u u izjavi da istražuje nesreću i da će objaviti dodatne informacije kada postanu dostupne.

- Naš ured prepoznaje nevjerovatnu težinu ove scene. Uspostavljena je dalja koordinacija kako bi se uključile profesionalne usluge mentalnog zdravlja i savjetodavne službe za one koji reaguju. Molim vas da porodice i osobe budu uključene u vaše misli i molitve - navodi se u saopćenju Službe hitne medicinske pomoći okruga Robertson. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.