POLICAJAC RANJEN

Pucnjava u biblioteci u Tenesiju: Jedna osoba poginula

Policajac je prebačen u bolnicu "u izuzetno kritičnom stanju", rekla je Mekalister

Policija na terenu. Twitter

A. O.

3.2.2023

U pucnjavi u biblioteci u Tenesiju (Tennessee) u četvrtak je jedna osoba poginula, a policajac teško ranjen, saopćile su vlasti.

- Policajci su pozvani u javnu biblioteku Poplar-White Station oko 12:30 sati, gdje su tridesetak minuta ranije naišli na muškarca koji je bio predmet poziva za provalu u istom komšiluku - rekla je glasnogovornica istražnog biroa Tenesijua Keli Mekalister (McAlister) u četvrtak, piše AP.

Izvukao oružje

Muškarac je započeo sukob sa drugom osobom u biblioteci, a kada su policajci pokušali razgovarati s njim, izvukao je oružje i upucao jednog od njih, dodala je MekAlister. Drugi policajac je izvukao oružje, pucajući u čovjeka i ubio ga.

Mekalister nije po imenu identifikovao policajce ili čoveka koji je ubijen, ali je rekao da su sva trojica crnci.

- Policajac je prebačen u bolnicu "u izuzetno kritičnom stanju" - rekla je Mekalister.

U vrijeme pucnjave u biblioteci je bilo zaposlenih i korisnika, ali niko drugi nije povrijeđen, dodala je Mekalister.

Žuta traka

Mala biblioteka, u prometnoj ulici okružena visokim poslovnim zgradama, restoranima i prodavnicama, bila je blokirana žutom trakom sa mjesta zločina, sa dva vatrogasna vozila i vozilom hitne pomoći parkiranim u blizini. Policajci iz Memfisa (Memphis) i agenti Biroa za alkohol, duvan, vatreno oružje i eksplozive razgovarali su napolju.

Istražni biro Tenesija radi na slučaju na zahtjev tužioca okruga Šelbi (Shelby). Biro često istražuje pucnjave u kojima su učestvovali policajci širom države.

Policijska upotreba sile se istražuje na nacionalnom nivou nakon što je pet policajaca iz Memfisa optuženo za ubistvo u smrtonosnom premlaćivanju Tajr Nikolsa (Tire Nicholsa).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.