DOPISNIK IZ MOSKVE

Wall Street Journal: Tražimo hitno oslobađanje svog novinara uhapšenog u Rusiji

Ruska sigurnosna služba (FSB) saopćila je u četvrtak da je dopisnik američkog Wall Street Journala Ivan Gerškovič pritvoren u gradu Ekaterinburgu

Ivan Gerškovič: Traži se oslobađanje. Printscreen

A. O.

2.4.2023

Iz američkih novina Wall Street Journal jučer su zatražili hitno oslobađanje Ivana Gerškoviča (Evana Gershkovicha), dopisnika iz Moskve, kojeg je uhapsila ruska sigurnosna služba FSB pod sumnjom da je špijunirao.

Ivanov slučaj je opaka uvreda slobodnom tisku i trebao bi izazvati bijes kod svih slobodnih ljudi i vlada širom svijeta, stoji u objavi tih novina na Twitteru.

Ruska sigurnosna služba (FSB) saopćila je u četvrtak da je dopisnik američkog Wall Street Journala Ivan Gerškovič pritvoren u gradu Ekaterinburgu pod sumnjom u špijunažu.

U saopćenju koje je prenio Interfax, FSB je naveo da je "zaustavio ilegalne aktivnosti američkog državljanina Gerškoviča Ivana, rođenog 1991., dopisnika moskovske podružnice američkih novina Wall Street Journal, akreditiranog u ruskom ministarstvu vanjskih poslova, osumnjičenog za špijuniranje za interese američke vlade".

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.