ZUABREV PRETRPIO POVREDE

Evo kako izgleda automobil saradnika okupatora u Melitopolju koji je eksplodirao

Prema preliminarnim podacima, automobil je eksplodirao u ulici Bohdana Hmjelnickog u Melitopolju

Eksplodirao automobil. Printscreen / Twitter

N. Aj.

3.4.2023

U okupiranom Melitopolju u Ukrajini jutros je eksplodirao automobil u kojem se nalazio lokalni kolaboracionista Maksim Zuabrev (Maksym), koji je, prema prvim informacija, pretrpio tjelesne povrede.

Informaciju o eksploziji objavila su okupaciona uprava Melitopolja, brojni ruski mediji i legalni gradonačelnik Melitopolja Ivan Federov.

- U gradu se čuo zvuk eksplozije. Prema preliminarnim podacima, automobil je eksplodirao u ulici Bohdana Hmjelnickog u Melitopolju. Hitne službe su na licu mjesta - navodi se u saopćenju okupatorske gradske uprave.

Eksploziju je prokomentirao i Fedorov.

- Još jedan kvar na automobilu zabilježen je u Melitopolju. Stanovnici Melitopolja prijavljuju eksploziju automobila u ulici Bohdana Hmjelnickog. Hitna pomoć je odmah stigla na mjesto događaja. Razjašnjavamo koji je izdajnik ovaj put imao kratki spoj u automobilu - napisao je Fedorov.

Prema informacijama ruskih medija povrijeđeni Maksim Zubarev je bio na poziciji "načelnika uprave sela Jakimovka".

Ujutro 23. marta pokušano je dizanje u zrak automobila suučesnika ruskih okupatora, takozvanog "zamjenika načelnika Okružne uprave lokalne policije". Saradnik je u bolnici. Objavljeno je da je pokret otpora raznio kolaboracionistu Serhija Skovirka.

Ujutro 27. marta, u privremeno okupiranom gradu Mariupolju eksplodirao je automobil Mihaila Moskvina, šefa policijske uprave okupatorskog grada. Javljeno je da je kolaboracionista u teškom stanju u bolnici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.