POSJETA ČERNIVU

Zelenski: Želim da Putin ostatak života provede u podrumu s kantom umjesto WC-a

Još imaju vremena otići, inače ćemo ih uništiti, rekao je Zelenski

Volodimir Zelenski. Facebook

N. Aj.

3.4.2023

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da će sva privremeno okupirana područja Ukrajine biti oslobođena, pa će, ako ruske trupe ne odu, biti uništena.

Trebaju znati

- Neću govoriti o konkretnim stvarima, jer ne možemo teroristima iz Ruske Federacije dati priliku da se pripreme za naše metode i korake ka oslobađanju. Ali mi ćemo to učiniti, i oni to trebaju znati. Još imaju vremena otići, inače ćemo ih uništiti - rekao je Zelenski prilikom posjete selu Jahidne u oblasti Černiv.

Nije precizirao kada će Oružane snage biti spremne za protuofanzivu, ali je izjavio da se vojska sprema biti jaka u borbi i osloboditi zemlju.

Također se navodi da je na godišnjicu oslobođenja sela Jahidne, Zelenski posjetio školski podrum u kojem su ruski okupatori držali civile kao taoce skoro mjesec.

Mučili stanovništvo

S predsjednkom su školu posjetili i njemački vicekancelar Robert Habek (Habeck), njemačka ambasadorica u Ukrajini Anka Feldhusen i Andri Jermak (Andrii Yermak), šef Ureda predsjednika.

Gledajući mjesto gdje su okupatori mučili lokalno stanovništvo, Zelenski je rekao da bi želio da ruski predsjednik "ostatak života provede u podrumu, s kantom umjesto WC-a".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.