TVRDE IZVORI

Silvio Berluskoni ima leukemiju

Berluskoni se od srijede nalazi na odjeljenju intenzivne njege u bolnici San Rafael u Milanu, nakon što je imao problema sa disanjem

Silvio Berluskoni. AP

H. J. I.

6.4.2023

Bivšem italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju (86) dijagnostikovana je leukemija, rekao je danas Reutersku dobro obaviješteni izvor.

Berluskoni se od srijede nalazi na odjeljenju intenzivne njege u bolnici San Rafael u Milanu, nakon što je imao problema sa disanjem.

Poruke podrške

Berluskonijeva stranka Forza Italia dio je desničarske koalicije premijerke Đorđe Meloni (Georgia), iako sam Berluskoni nema ulogu u vladi.

Meloni je na društvenim mrežama poslala poruku ohrabrenja.

- Iskrene i srdačne želje za brz oporavak Silviju Berluskoniju - napisala je, dodavši "Forza Silvio".

Berluskoni je inače izgradio najveću italijansku mrežu komercijalnih televizija i zadobio ugled kao vlasnik evropskog fudbalskom prvaka AC Milana prije nego što je 1994. godine ušao u politiku, nakon što je prethodnu političku klasu srušio korupcijski skandal.

Povukao se 2011. godine

Berluskoni je dao ostavku na mjesto premijera 2011. godine kad se Italija približila dužničkoj krizi grčkog stila, oslabljen vlastitim skandalima, uključujući i zloglasne "bunga bunga" zabave. Bio je optužen za podmićivanje 24 osobe, uglavnom mlade ženske gošće svojih "bunga bunga" zabava, u suđenju u kojem je optužen da je platio za seksualni odnos sa 17-godišnjom marokanskom plesačicom u noćnom klubu.

U Senatu je ponovo od prošlogodišnjih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.