HAOS NAKON HAPŠENJA

Pakistanski predsjednik Alvi šokiran situacijom nakon hapšenja bivšeg premijera Kana

Prenio sam svoju zabrinutost političkom i vojnom vodstvu i nadam se da se situacija može popraviti, rekao je Alvi

Predsjednik Pakistana Afif Alvi. Anadolija

Anadolija

11.5.2023

Predsjednik Pakistana Afif Alvi izjavio je da je šokiran zbog sve gore situacije u toj zemlji, te je pozvao na političko rješenje krize nakon nedavnog hapšenja bivšeg premijera Imrana Khana, javlja Anadolija.

“Uzbunjen sam, šokiran i duboko uznemiren zbog trenutne situacije u zemlji koja proizlazi iz hapšenja i maltretiranja bivšeg premijera Imrana Khana. Prenio sam svoju zabrinutost političkom i vojnom vodstvu i nadam se da se situacija može popraviti“, rekao je Alvi.

Apelirajući na pakistanske građane da ostanu miroljubivi, Alvi je rekao da je protest ustavno pravo svakog građanina Pakistana, ali da uvijek treba ostati unutar granica zakona.

Komentari pakistanskog predsjednika uslijedili su nakon što je Khan, predsjednik stranke Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI), uhapšen u utorak, što je izazvalo nasilne proteste u toj južnoazijskoj državi.

Više osoba je poginulo, a stotine demonstranata su uhapšene tokom nereda na protestima.

“Moramo ponovno razmisliti i tražiti politička rješenja, umjesto prisile i hapšenja“, poručio je Alvi.

Predsjednik Pakistana Alvi je također osudio štetu nanesenu javnoj imovini, posebice vladinim i vojnim zgradama i dodao je da takva djela čine zlotvori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.