TREĆI KANDIDAT

Turska: Glasao Sinan Ogan, kandidat Saveza predaka

U pratnji supruge Gokčen i djece Gokturk i Zeynep stigao je u distrikt Cankaya u Ankari gdje je obavio građansku dužnost

Sinan Ogan. Anadolija

Anadolija

14.5.2023

Sinan Ogan, kandidat Saveza predaka za predsjednika Turske, glasao je danas u Ankari, javlja Anadolija.

U pratnji supruge Gokčen i djece Gokturk i Zeynep stigao je u distrikt Cankaya u Ankari gdje je obavio građansku dužnost.

Još jednom je uputio poziv građanima da izađu na izbore i glasaju.

"Provedite ove izbore u prazničnom raspoloženju u miru, sretno", rekao je Ogan.

Građani Turske danas glasaju na predsjedničkim i parlamentarnim izborima, a biraju između tri predsjednička kandidata, te 24 političke stranke i 151 nezavisnog kandidata za parlament koji ima ukupno 600 poslaničkih mjesta.

Pravo glasa na izborima ima 64,11 miliona ljudi, a više od 4,9 miliona turskih građana moći će po prvi put glasati.

Aktuelni predsjednik Ređep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan), Kemal Kiličdarolu i Sinan Ogan kandidati su za predsjednika Turkiye. Četvrti kandidat Muharrem Ince, ranije je povukao kandidaturu.

Aktuelni predsjednik Erdoan kandidat je Narodnog saveza predvođenog Strankom pravde i razvoja (AK Parti), na čijem se čelu nalazi. Kilicdaroglu je kandidat opozicionog Nacionalnog saveza, predvođenog Republikanskom narodnom partijom (CHP).

Ogan je kandidat Saveza predaka, dok je Ince bio kandidat svoje Partije domovine, prije povlačenja kandidature u četvrtak.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.