UOČI DRUGOG KRUGA

Erdoan: Nećemo držati predizborne skupove, sastat ću se sa žrtvama zemljotresa

Ne planiram održavati skupove, ali ćemo možda održati skupove nalik mitingu u zoni zemljotresa, rekao je Erdoan

Redžep Tajip Erdoan. AP

H. J. I.

17.5.2023

Aktuelni predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) rekao je da ne planira održavati skupove uoči drugog kruga izbora, ali će se sastati sa žrtvama razornog zemljotresa. 

- Posjetit ću neke dijelove potresnog područja tokom vikenda. Ne planiram održavati skupove, ali ćemo možda održati skupove nalik mitingu u zoni zemljotresa - rekao je Erdoan.

Zahvalio građanima što su izašli na izbore

Zahvalio se svim građanima što su izašli na izbore, bez obzira na to za koga su glasali, rekavši da svi oni štite demokratiju i doprinose budućnosti zemlje.

Erdoan je rekao da su njegov blok i vladajuća Partija pravde i razvoja (AK Partija) već započeli pripreme za 28. maj i da će na najbolji mogući način iskoristiti dane prije izbora.

- Ostajemo pri svim našim obećanjima koja smo dali tokom predizbornih skupova, i počet ćemo sa implementacijom nakon što nam naši ljudi daju dozvolu 28. maja - rekao je on.

Obećao obnoviti južni region zemlje

Erdoan je obećao da će obnoviti južni region zemlje izgradnjom ukupno 650.000 novih kuća, od kojih će 319.000 biti isporučeno za godinu dana.

Predsjednik Turske je rekao da će u novom periodu imati jaku vladu uz otklanjanje postojećih nedostataka. Obećao je da će održavati kontakt sa svim liderima u svijetu u skladu s interesima Turske.

- Nema govora o prkošenju Rusiji kao što je to uradila CHP. Ne postoji lider koji me vrijeđa. Pregovaram sa svima njima. Kada bacite zemlju na stranu, gubite - rekao je Erdoan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.