PISALA MU PISMA

Ovo je Berluskonijeva udovica: Od njega bila mlađa 53 godine, nije marila za kritike

Ostavio svoju tadašnju djevojku s kojom je bio u vezi 12 godina

Marta Fašina i Silvio Berluskoni - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
E. Ag.

12.6.2023

Silvio Berluskoni preminuo je nakon duge borbe s leukemijom, a ove vijesti najteže je podnijela njegova udovica Marta, inače 53 godine mlađa.

Silvio Berluskoni (Berlusconi) je preminuo nakon duge borbe s leukemijom u 86. godini, međutim, čuveni političar do samog kraja živio je punim plućima, kao da sutra ne postoji, pogotovo kada je riječ o ljubavi.

Tako je prošle godine stao i pred oltar sa 33-godišnjom Martom Fašinom (Fascina), a "simbolično vjenčanje" koštalo je "samo" 400.000 eura.

Marta i Silvio su se zabavljali još od 2020. godine, nakon što mu je Marta pisala duga ljubavna pisma, pa Silvio nije imao kuda, nego je ostavio svoju tadašnju djevojku s kojom je bio u vezi 12 godina.

Vjenčanica vrijedna 20.000 eura

Marta nije odlazila iz njegove vile, pa se njegova tadašnja djevojka Veronika povukla ustupajući svog "dečka" drugoj.

Dok je on sretan sijao pored svoje nove mlade žene, njegovo petero djece bilo je ogorčeno jer je smatralo da će sve bogatstvo pripasti upravo Marti, pa su mu stoga zabranili da napravi pravu ceremoniju vjenčanja. Iako Marta nije bila sretna što je vjenčanje samo "simbolično", ipak se obukla kao da je u pitanju prava stvar. Prema nekim izvorima, nosila je vjenčanicu vrijednu 20.000 eura.

Tokom ceremonije vjenčanja Berluskoni je svojoj ženi rekao: "Ti me ispunjavaš, ne bih mogao da živim bez tebe."

Priča se kako njegovi nasljednici neće dati Marti ni centa od velikog bogatstva Silvija Berluskonija, a koje se procjenjuje na 5 milijardi dolara.

Ko je Marta Fašina

Marta Fašina je godinama bila opsjednuta likom i djelom Silvija Berluskonija. Ona, navodno, ima istetovirane njegove inicijale na svojim leđima.

U parlamentu su je protivnici prozivali riječima: "Šta to žena od 30 godina vidi u 80-godišnjem muškarcu?"

Ali Marti to nije smetalo. Rođena u primorskom gradu na jugu Italije, gospođa Berluskoni je diplomirala književnost i filozofiju na Rimskom univerzitetu i počela da radi za FK Milan kao službenik u odnosnima s javnošću.

U to vrijeme taj klub je bio u vlasništvu Berluskonija i ona je s njim dolazila u redovan kontakt.

Svoju političku karijeru započela je pisanjem niza članaka podrške za novine koje podržavaju stranku koju je osnovao Berluskoni 1994. „Forza Italia“, kada je prvi put izabran za premijera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.