RAZLOG NEPOZNAT

Smijenjen još jedan ruski vojni zapovjednik

Ruski izvori su tvrdili da 106. divizija djeluje na području Bahmuta od januara

Vladimir Seliverstov. Twitter

E. A.

16.7.2023

Nakon što je smijenjen general bojnik Ivan Popov, koji je zapovijedao 58. armijom, došlo je do još jedne smjene u ruskoj vojsci. 

Ruski su izvori izvijestili da je rusko vojno zapovjedništvo smijenilo zapovjednika 106. gardijske zračnodesantne divizije, general bojnik Vladimir Seliverstov. 

Razlog njegove smjene trenutno je nepoznat, ali nagađa se da bi sve moglo biti povezano s njegovom reputacijom da prilično jasno i glasno govori o situaciji u kojoj se nalaze njegove trupe, prilikom čega se ne libi zauzeti za svoje vojnike, piše Institut za proučavanje rata.

Ruski izvori su tvrdili da 106. divizija djeluje na području Bahmuta od januara, a ISW je nedavno primijetio da ta divizija sudjeluje u obrani od ukrajinskih napada na sjevernom krilu Bahmuta.

Rođaci mobiliziranih obratili su se predsjedniku Putinu i ministru obrane Šojguu u aprilu zbog loših uslova i nedostatka opskrbe u jedinici. 

Nezadovoljstvo uvjetima u područjima gdje se ruske snage brane od ukrajinske protuofenzive možda je potaknulo Seliverstova da se obrati ruskom vojnom zapovjedništvu, a to je možda doprinijelo njegovoj smjeni, spekuliše ISW pozivajući se na ruske izvore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.