DMITRIJ BELIK

Ruski zvaničnik upozorio Zelenskog: "Morat će da kleči na koljenima i da poljubi čizme!"

On je istakao da Zelenski ima samo jednu stvar da uradi

Ruski zvaničnik upozorio Zelenskog. Twitter

D. R.

8.7.2023

Na predstojećem samitu NATO-a ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski morat će da 'kleči', jer zapadne zemlje sumnjaju u njegove sposobnosti, izjavio je poslanik Državne dume iz Sevastopolja Dmitrij Belik.

Naime, Zelenski je ranije rekao da očekuje jedinstvo Alijanse na samitu NATO-a, koji će biti održan od 11. do 12. jula u Viljnusu.

- Na samitu NATO-a Zelenski će morati da kleči na koljenima. Ukrajinska kontraofanziva očigledno nije išla po planu zapadnih sponzora i željama Zelenskog. Ukrajina je izgubila veliku količinu opreme i ljudstva, a to je velika količina bačenog novca - kazao je Belik za "RIA Novosti".

Ruski poslanik

Ruski poslanik je istakao da Zelenski ima samo jednu stvar da uradi, a to je da "padne na koljena na samitu i da svima poljubi čizme kako bi mogli da dobiju još tenkova, artiljerije i još mnogo toga, u nadi da se kontraofanziva neće ugušiti".

Prema njegovim riječima, zemlje NATO-a već sumnjaju u sposobnosti Zelenskog, ali će ipak pružiti podršku.

- Novac će biti dat, ali kako se kaže, ne iz velikodušnosti, već iz nužde - naglasio je.

Konkretni koraci

Prethodno je ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski pozvao lidere zemalja članica NATO-a da "preuzmu konkretne korake" ka ukrajinskom članstvu na samitu te organizacije koji će naredne nedjelje biti održan u Vilnjusu.

On je to rekao tokom posjete Pragu i sastanka sa češkim predsjednikom Petrom Pavelom koji je podržao članstvo Ukrajine u NATO-u. Zelenski je kazao da njegovoj državi treba "mnogo više od uopštene izjave stare više od deset godina da su vrata NATO-a otvorena", prenio je Reuters.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.