BRUTALAN ZLOČIN

Njegova poruka o prvom dejtu postala je svjetski poznata, a kasnije su ženu pronašli u kovčegu

Pozvao sam Kolumbijku na odmor bez da sam je ranije upoznao, a sad ćemo se vjenčati - napisao je

Zločin koji je sledio svijet. Instagram

D. H.

22.7.2023

Razvedeni otac troje djece postao je "popularan" na društvenim mrežama nakon što je Twitter na njegovu objavu o odlasku na odmor s djevojkom dodao upozorenje u kojem se navodi da je upravo on optužen za ubojstvo te iste djevojke. Johnu Poulusu (35) prijeti 35 godina zatvora za ubojstvo 21-godišnje DJ-ice Valentine Trespalacios, čije je ostatke natrpao u kofer, a zatim bacio u kontejner u Bogoti, piše Daily Mail.

Poulus je u prosincu odgovorio na Twitter objavu koja je tražila od korisnika da podijele "najluđi prvi spoj" tako što je postavio selfie s Trespalacios na kojem izgledaju zaljubljeno.

- Pozvao sam Kolumbijku na odmor bez da sam je ranije upoznao, a sad ćemo se vjenčati - napisao je.

Malo više od mjesec dana kasnije, beskućnik je pronašao Trespalaciosino tijelo u odbačenom koferu. Twitter je jučer dodao bilješku na Poulusovu objavu u kojoj piše da je korisnik koji je objavio tweet optužen za ubojstvo dotične žene uz poveznicu na tekst u kojem je sve objašnjeno.ž

Dobili troje djece

Optuženi muškarac je od 2009. bio u braku s Ashley s kojom je dobio troje djece, među kojima i sina kojem je dijagnosticiran rak u dobi od četiri godine. Godine 2021. Ashley je podnijela zahtjev za razvod i rekla da je njihova veza bila nasilna. Prije nego što je postupak okončan, John je prebacio njihovu cjelokupnu bračnu imovinu u prekomorski fond i ostavio obitelj bez ičega.

Ashley tvrdi da je John tad napustio SAD i živio na Cipru, u Turskoj, a zatim i u Ukrajini. Dodala je da djecu nije vidio otkad se odselio iz zajedničkog doma u Wisconsinu u siječnju 2021.

U nekom trenutku upoznao je Trespalacios, poznatu DJ-icu, preko aplikacije za upoznavanje i pitao je da pođe s njim na put umjesto prvog spoja. Prije zaruka hodali su gotovo godinu dana, a uskoro su se planirali i vjenčati. Jedna od Trespalaciosinih prijateljica tvrdi da se Poulus naljutio na djevojku jer je odbijala njihovu vezu objaviti na svojim društvenim mrežama.

U zajedničkom stanu u Bogoti 22. siječnja vodili su ljubav nakon čega je Poulus navodno pretukao Trespalacios i davio je do smrti. Nadzorna kamera u blizini stana snimila ga je kako gura kolica supermarketa s putnim torbama, uključujući i onu s Trespalaciosinim tijelom koja je dodatno bila pokrivena dekom jer joj je glava virila iz kofera.

Pronašao ga beskućnik

Druga kamera snimila ga je dok je pokušavao ugurati prtljagu u prtljažnik unajmljenog Volkswagen Voyagea. Nakon toga, Poulus se odvezao na južnu stranu Bogote, ostavio kofer u kontejneru i zaputio se u međunarodni aerodrom El Dorado kako bi pobjegao iz zemlje.

Beskućnik koji je tražio boce pronašao je tijelo nesretne djevojke tog istog dana tako da je razvedeni otac uhićen prilikom presjedanja u zračnoj luci u Panami. Interpol ga je zaustavio nekoliko minuta prije ukrcaja na let Turkish Airlinesa prema Istanbulu iz kojeg je kupio kartu za Crnu Goru koja nema sklopljen ugovor o izručenju s Kolumbijom.

Vlasti je pokušao zbuniti tako što je iz Paname kupio još jednu avionsku kartu - onu za São Paulo, pokušavajući tako prekinuti potjeru. Poulus je kasnije svjedočio da iza ubojstva DJ-ice stoji ugašeni kartel Medellín i da je pobjegao iz Kolumbije jer su ga članovi kartela pokušali ubiti. Vlast će provjeriti njegovu verziju događaja nakon čega mu slijedi daljnje suđenje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.